HTML

Ciprusi utazás

2 hetes "török" ciprusi utazásunk történetét szeretnénk megosztani ismerőseinkkel.

Friss topikok

Linkblog

2008.06.03. 15:04 H.Viki

7. nap (hétfő) délután - 8. nap (kedd) délelőtt

 

Délután ismét Salamis romjaihoz mentünk, mert a tegnapi túra végére lemerült a fényképezőgép akkuja, és az utolsó helyszínt meg akartam örökíteni. Nem utolsó sorban a partja is sokkal kellemesebb, csendesebb, mint ahová járni szoktunk, így ott fürödtünk. Egyetlen szépséghibája ennek a partszakasznak, hogy kétszer olyan messze van. Béla bácsi viszont kocsival eljött érünk egy darabig, így nem volt akkora fáradtság a hazaút. Tehát Salamis egyik katedrálisának a romjai, és a mögötte, vele egybe épített fürdő mozaikjai:

Bálint útközben talált egy tengeri csillagot a parton, ami még puha volt, valószínűleg még élt. Haza akartuk hozni, de Bálint adott a csillagnak egy esélyt a túlélésre, és elvesztette.

Andris csak úgy "fürdött", hogy a vízbe nehogy beleérjen.

Az egyik kutya megint elkísért minket, némi kajáért cserébe még a cuccainkat is őrizte az épp arra kocogó "gonoszoktól".

 

8. nap

Annyira megtetszett a salamisi fürdőhely, hogy elhatároztuk, ma is odamegyünk. Béla bácsi helyi idő szerint 8-kor indult be az iskolába. Jó kérdés volt, hogy össze tudunk-e addigra cuccolni, mert akkor odafelé elvisz minket félútig. Voltak pillanatok, amikor már erről lemondtunk, de mégis sikerült. Szóval már 8 után picivel (ami otthon ugye 7 óra) kint voltunk a tengeren.

Sokáig tartott, mire elértünk a megfelelő helyre, mert útközben sok "érdekes" kavics hevert a parton.

 Ma sokkal magasabban állt a tenger, a hullámok is vadabbak voltak. Andris ma sem fürdött, csak térdig ment a vízbe. Hogy a cuccainkat el ne vigye a víz, és ne is a szemétkupac tetejére terítsük a pokrócot, védővárat kellett építenünk a hullámok ellen. Egész jó móka volt, alig akartak hazaindulni, úgy belejöttek.

 Gergő benézett a víz alá...

 

Itthon meg nem jött időben a lajtos kocsi, és elfogyott a víz. Még megfürödni szerencsére tudtunk, de jó kérdés, hogy kezet mosni hogy fogunk.

 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ciprus.blog.hu/api/trackback/id/tr26501523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása