HTML

Ciprusi utazás

2 hetes "török" ciprusi utazásunk történetét szeretnénk megosztani ismerőseinkkel.

Friss topikok

Linkblog

2008.05.31. 15:50 H.Viki

4. nap (péntek) délután - 5. (szombat) délelőtt

 

 

Délután mosást tarottam, amíg a fiúk a játszóteret látogatták meg újfent. Mosógép az van, de annyira ugrál mosás közben, hogy én nem mertem használni, így maradt a régi módszer, a kézi mosás.

 

5. nap

A bárányhimlő eddig nem hatalmasodott el Bálinton. Lehet, hogy ennyivel meg is úszta?

Reggelente Bálint és Andris sportolnak, Béla bácsi golfütőjével és néhány teniszlabdával.  Bár Andris még nem döntötte el, hogy miben tehetségesebb: az éneklésben vagy a golfozásban. 

Délelőtt a helyi hentest látogattuk meg, ahol egy 3 kiló feletti csirkét,

és némi birkahúst vettünk (disznóhúst nem esznek). Itt is nagyon szép volt az áru. Ott helyben vágták le a felezett birknak azon részét, amit épp a vásárló kér. Megtisztítják a faggyútól, a hártyáktól, és gyönyörű szín húst adnak ahogy csak akarom: szereltben, kockázva. Leírva ugyanolyannak tűnik, mint otthon, bármely hentesnél, de mégis más. Lehetett kapni házi joghurtot, meg valami más tejterméket, amit nem is tudok mihez hasonlítani. Volt zeller és madársaláta savanyúság.

A zellernek itt nem nő gumója, csak a szárának a tövét használják. Ja, és nincs petrezselyemgyökér sem. Úgyhogy bajban voltam a mai levesfőzéskor.

Visszafelé elmentünk a Szent Barnabás templomhoz, ami egy kolostor udvarán áll.

Nem sok minden volt a templomban, csak ikonok, meg egy pár szószék. Voltak, akik ott csókolgatták a képeket. Bár a képek védelme érdekében vakut nem volt szabad használnom.  

A remete-lakokban most kiállítás van mindenkéle korból származó használati tárgyakból.

 

 Kicsit odébb találhatóak a sírhelyek, amik több szintesek voltak.

 És egy kápolna szerűség, ahová Szent Barnabást tetmették.

Jóval odébb pedig a Királyok Sírhelye, ahol már tényleg csak a helyük volt, jobb esetben a sírhely előtti áldozati állat maradványai. A képek épp egy ló tetemét nézegette Andris, a fejére mondta: " ló eleje". :)

Ez az utolsó pedig Szent Katalin börtöne és sírhelye volt. Mint majdnem mindenhol, itt is árultak olajos magvakat és aszalt gyümölcsöket. Vettünk szilvát, amiből Andris meglepően sokat evett.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ciprus.blog.hu/api/trackback/id/tr100496558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása