HTML

Ciprusi utazás

2 hetes "török" ciprusi utazásunk történetét szeretnénk megosztani ismerőseinkkel.

Friss topikok

Linkblog

2008.05.28. 15:45 H.Viki

1. nap - Utazás

 

Korán volt mindannyiunknak a reggel. Fél 5-kor akartunk indulni, ami cumikeresés miatt elcsúszott. Feri bácsi vitt fel minket Ferihegyre. Jó korán ott voltunk, mert minden simán ment, és a beszállításnál is soron kívül előre engedtek, így rengeteg időnk maradt még indulásig. "Mikor szállunk be? Mikor indulunk? Mikor ..?" A várakozás már itt gondot jelentett a két gyereknek. MALÉV-géppel utaztunk. Andris nem bírta elviselni, hogy felszálláskor nem rohangálhat, de utána sem volt sima ügy.

 

 

A narancslé, amit kapott, egy laza mozdulattal sokfelé repült. Bálintnak viszont nagyon tetszett, hogy az ablakon végig nézhette, mikor hol vagyunk. Kaptak két felfújható Malév repülőt, ami nagy sikert aratott. Róma a késések reptere volt. Leszállni nem engedtek, mert a késések miatt túlzsúfolt volt, de még ennél is többet késtünk a felszálláskor. A 3,5 órás várakozás alatt többször végig sétáltunk a bazársoron, hogy kellően lefáradjanak. A terv, hogy majd olvasunk, meg zenét hallgatunk, nem jött be. De semmi baj, legalább alszanak. Vagy mégsem? Újabb hiszti, hogy ki hol akar ülni. Mindkettőjük ablaknál szeretett volna. Andris kisírta végül a helyét, mert már úgy üvöltött a fáradságtól, hogy már mindenki kiborult, beleértve az utasokat is. Jött az ebéd a repülőn. Ebből is jutott mindenhova, de legalább csönd volt. Andris végül elaludt. Bálint is fáradt volt, de már csak leszálláskor aludt el 5-10 percre. A larnacai repülőtér elég kihalt volt, csak a mi gépünk utasai voltak ott. A taxi már várt minket. Érdekes volt, hogy baloldali a közlekedés. A sziget elég sivatagos. Gyakorlatilag zöld csak a házak körül van. Viszont az autópálya elválasztó sövénye virágzó Leanderekből állt,

 

 

de láttunk sövényt hibiszkuszból is.

7-re meg is érkeztünk Béla bácsihoz, aki nem is Famagusztában lakik, hanem tőle kb. 5 km-re. Egy sereg kutya várt minket, kóbor kutyák, csak itt etetik őket. Még este kisétáltunk a tengerhez, ami elég messze volt. Kimondottan hideg a víz, de Bálintot nem zavarta túlságosan. Visszafelé már vinni kellett őket, ha még sötétedés előtt haza akartunk érni.

 

 

 

 

 

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ciprus.blog.hu/api/trackback/id/tr38491914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papa 2008.05.29. 12:28:19

Szép gyerekeitek vannak!
Okosak is?

H.Viki 2008.05.29. 14:56:20

Mint a Papájuk. :)
süti beállítások módosítása