HTML

Ciprusi utazás

2 hetes "török" ciprusi utazásunk történetét szeretnénk megosztani ismerőseinkkel.

Friss topikok

Linkblog

2008.05.30. 16:52 H.Viki

3. nap (csütörtök) délután - 4. nap (péntek) délelőtt

Kicsit változtatok a bejegyzések szerkezetén, hogy ne kelljen keresgélni, melyik nap bővült. Így elég mindig a legfrissebb bejegyzést elolvasni...

 

Alvás után megint megpróbálkoztunk a fürdéssel. Andris egyből tiltakozott már a gondolatára is, de meggyőztünk, hogy milyen jó lesz majd ott homokozni. Az úton elkísértek minket a kutyák is, akik mindenáron játszani akartak a gyerekekkel. Az egyikük végig azt várta, hogy valamit eldobjunk, amit ő visszahozhat. A vízbe is bejött, ott is a labdát kergette.

Bálintnak nem volt akkora probléma a hideg víz,

de Andris csak akkor volt hajlandó bejönni, mikor már csak egyedül volt a parton, és a kutyák molesztálták.

Hamarosan véget is ért a lelkesedése, és ki is kellett jönni. Hát ennyi volt a fürdés mára. Találkoztunk Péterrel, aki már 15 éve él itt a családjával, és szintén az egyetemen tanít. Ő javasolta, hogy van még egyéb fürdési lehetőség is. Gyerek- és felnőttmedence, napernyő, nyugágy. De még nem teljesen tiszta, hogy hogyan lehet oda bejutni. Valami klubtagsági kell hozzá.

 

4. nap délelőtt

 

Bálinton reggelre kijöttk a bárányhimlő tüntei. Egyenlőre még nem sok hólyaggal, de egyértelműen az. Reggel bementünk kocsival a városba, Béla vizsgáztatott, mi pedig sétáltunk a városban. Megcéloztuk Denis Plazát, ami nem más mint egy nagyobb papír-, könyv- és játékbolt 3 szinten. Kb. 1 órára volt az odaút, de megérte, mert kaptak 1-1 Verdás matricás könyvet, ami hihetetlen boldogsággl töltötte el őket. Közben szerencsére találtunk egy játszóteret, ami kicsit jobban hasonlít az otthoniakhoz.

 

Útközben nézegettük a kirakatokat,

 

láttuk a szlovák-magyar kontingens bázisát, magyar katonákat és egy szép mecsetet is.

A visszaút már megerőltető volt mindenki számára. Nagyon meleg volt, és árnyék csak ritkán.  

 

Az egyetemre érve megebédeltünk.

 

Amíg a fiúk aludtak otthon, Bélával kimentünk a piacra. Sok a hasonlóság, de van néhány zöldség, amit hiába keresnénk otthon. Pl. szőlőlevél, tökvirág, madársaláta (?).

A sajtféléket mindenféle hűtés nélkül árulják.

Édességből nincs hiány, ráadásul keverik olajos magvakkal. Egyenes út az elhízáshoz. :)

 

Próbálok néhány szót elsajátítani, de talán a leggyorsabb módja az, ha csak azt jegyzem meg, amit ők is ugyanúgy mondanak. :)

 

Voltunk még egy 1001 nevű boltban. A bóvli gyűjtemény egyik gyöngyszeme ez a tehenes szappanadagoló, de a karácsonyi díszektől kezdve az 1 méteres porcelán kutyán keresztül a boával bevont szivecséig minden volt. Hihetetlen.

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ciprus.blog.hu/api/trackback/id/tr6495297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása